Home  • Gæstebog  • Kontakt  • Links  • Puddel
     
     
 

GENVEJE

 

Læs om birmaen

 

Indhegning af haven

 

Tidlig neutralisation

 

Kattens alder

 

 

KILLINGER

 

Aktuelle killinger

 

Tidligere killinger

 

Før du køber

 

Når Killingen flytter ind

 

 

ANDET

 

Gæstebog

 

Kontakt 

 

Links

 

Ting til salg

 

Hvad koster en killing her - Der sælges ingen killinger pt.

 

Prisen for en ”færdigpakke” kælekilling ligger fra 5000,-

 

Det kan måske lyde af meget, når man kan få en killing fra 3500kr hos andre opdrættere – men en sådan killing har kun fået en vaccination og skal revaccineres efter fire uger og neutraliseres senere.

 

Killinger herfra er ”færdigvaccineret” (2 gange), chip-/øremærket, fået 2 gange ormekur forebyggende og neutraliseret, udgifter som den nye ejer alligevel må påregne for at giver katten et optimalt liv. Når jeg har gjort ”arbejdet”, er det ofte

billigere end hvis den nye ejer skal ud og have det samme gjort hos dyrlægen efter overdragelsen. En vaccination koster ca. 400-550kr og en neutralisation afhængig af køn 800-1600kr.

 

Jeg står så også med ”bøvlet” (og tårerne) hvis man skulle være så uheldig at killingen/katten ikke kan tåle narkosen og dør eller andet uheldigt sker under indgrebet/vaccinationen. Og når det gøres ”tidligt” kommer killingen sig hurtigere over indgrebet, end hvis den havde været ældre.

 

Så når du køber en killing herfra, skal du ikke ud og betale nogle forudsete dyrlægeudgifter det første år, som du skal med en killing som kun er vaccineret en gang, denne ”pakkeløsning” er mange nye ejere meget glade for, og det er vi også

 

Hvorfor koster en racekat det den gør?

 

Først vil jeg lige slå fast at det er de færreste registrede opdrættere som tjener på sine kuld (på trods af prisen), de fleste opdrættere har underskud.  Det er vores hobby og en sådan koster og vi(jeg) gør det med glæde, for det giver så meget tilbage at have killinger se dem vokse op og ikke mindst den glæde det er at aflevere en killing til en familie som bare ikke kan leve uden lige den dejlige killing. En stamtavle koster kun 175kr, så det er ikke den som gør en racekat koster.

 

Hvorfor så?

 

Det er pga. parringsgebyr som ligger på ca. 3000 – 6000 pr kuld, test inden parring feks. Felv/FIV, Blodtype test, genetiske test, for at sikre killingerne og linjerne er sunde og raske og de koster fra 500 kr. pr test op til flere i tusinde. Så er der alm. dyrlægebesøg/sundhedstjek, vaccinationer, ormekur, chip eller øremærkning, neutralisering, så uforudsete dyrlægebesøg som feks et kejsersnit som koster ca. 4000kr, eller andre dyrlægebesøg og medicin.

 

Så er der den daglige brug af feks. Tørfoder, kMR(modermælkserstatning), fløde, 

Vådfoder, andet guf og GRUS, som faktisk er en stor tilskrivning.

 

Så er der stamtavlerne ;-)

 

Så er der alt det som man ikke regner med, når man snakker det enkelte kuld men som alligevel er udgifter i opdrættet: Indkøb af avlskatte, vaccinationer af morkat, andre i husstanden så alle ”er sikret” og ikke udgør risiko for killinger, medlem

af hovedklub, ekstra mad til morkat under drægtighed. Fødekasse(r), underlag, ekstra kradsetræer, madskåle, kattebakker og legetøj til killingerne. Sprøjter, sutteflasker, digitalvægt, udstillinger for at vide kattene lever op til standard, slid osv.    

 

Alt dette gør at en racekat koster. Altså hovedsageligt sundhedsfremmede tiltag, som i større grad giver killingen en god start på livet.

 

til toppen

 

KØB AF KILLING HER

 

Køb af killing

  Hvad koster en killing
   
        

 

© Halgreens 2004-2016   |  Kontakt  |  Webdesign