Home  • Gæstebog  • Kontakt  • Links  • Puddel
     
     
 

GENVEJE

 

Læs om birmaen

 

Indhegning af haven

 

Tidlig neutralisation

 

Kattens alder

 

 

KILLINGER

 

Aktuelle killinger

 

Tidligere killinger

 

Før du køber

 

Når Killingen flytter ind

 

 

ANDET

 

Gæstebog

 

Kontakt 

 

Links

 

Ting til salg

 

Historien og legenden

 

Om den Hellige Birma's tidlige oprindelse og opdukken i Europa i starten af det 20. århundrede er der gået mange ”mund til mund” fortællinger. Birmaens ene ophav fortælles som legenden og stammer fra østen, hvor birmaen blev holdt som et helligt dyr i templerne, derfor navnet "Den Hellige Birma". Historien handler om hvordan birmaen kom her til Europa som gave fra det hellige tempel til en mand som reddede det pga. krig og de to fortællinger er svære at skille fra hinanden, hvornår erstatter og krydser de hinanden.

 

Legenden
 

I Legenden berettes om en gammel præst fra et tempel i Burma og hans hellige kat. Da templet bliver bekriget og manden ligger på sin dødsseng, hopper katten ned på hans hoved. Pludselig forvandles katten. Den ellers hvide kat får pludselig mandens gyldne skægfarve på kroppen. Farven på benene, halen, ørene og i ansigtet forvandles til jordens brune farve og som et tegn på renlighed og farven på den gamle mands hår, får den sine hvide "handsker", og kattes gule øjne ændres til dybblå safirøjne, fra den gudinde som den gamle mand forgudede. Da manden endelig forlader denne verden, forvandles alle de hellige katte i templet sig til Birmaer - et stort mirakel.

 

Historien

 

Historien fortæller at birmaen blev anerkendt i Frankrig i 1925, og et fremragende avlsarbejde blev udført i Frankrig og Tyskland. Desværre udryddede 2. verdenskrig næsten racen, og der vides kun om 2 overlevende hellige birmaer , nemlig Orloff og Xenia de Kaaba. Ved forsigtig indblanding af andre racer blev den Hellige Birma i 1955 anerkendt som selvstændig race.

 

I 1968, kom den første birma til Danmark fra England, og i 1970 kom det første kuld. Disse danner grundstammen for den avl vi har i Danmark i dag. I starten af 1980’erne var birmaen stadig en sjælden kat i Danmark,

og først i slutningen af 80’erne kom der rigtig gang i opdrættet, så den er nu er blevet populær, hvilket man godt kan forstå når man kigger på deres utrolig smukke udseende og ser deres godmodige temperament.

 

Som type har Birmaen ændret sig bemærkelsesværdigt lidt i standard, fra starten af dette århundrede til nu, kun få racer kan ”prale” af den samme holden fast i standard

 

til toppen  

 

 

© Halgreens 2004-2016   |  Kontakt  |  Webdesign