Home  • Gæstebog  • Kontakt  • Links  • Puddel
     
     
 

GENVEJE

 

Læs om birmaen

 

Indhegning af haven

 

Tidlig neutralisation

 

Kattens alder

 

 

KILLINGER

 

Aktuelle killinger

 

Tidligere killinger

 

Før du køber

 

Når Killingen flytter ind

 

 

ANDET

 

Gæstebog

 

Kontakt 

 

Links

 

Ting til salg

 

Hvordan er en Birma

 

Først og fremmest er det jo en KAT. En kat som har de samme instinkter og adfærd som alle andre katteracer, men ud over det er birmaen bare helt speciel. Har man først haft en birma inden for dørene, så er man ofte ”hooked” og vil ofte bare have flere - så pas på - det tager om sig!

 

Birmaen er en yndefuld kat – og det VED den godt. Den er meget social/kontaktsøgende, kælen, legesyg, rimelig intelligent ;-), meget nysgerrig af væsen og vil helst være der hvor det hele forgår. Det betyder at være med i alle hverdagens aktiviteter - også de mindre praktiske som madlavning og når man er på det lille hus :-)

 

Den er generelt en god familiekat, med stor tålmodighed, der skal oftest meget til før den ikke kan tolerere et barn (eller voksen), og det sker oftest kun hvis barnet eller den voksne, gentagende gange har overskredet dens grænser (og de er ofte vige), og det er jo forståeligt - dyret grænser SKAL respekteres.

 

Birmaen er ikke så aktiv og så snaksaglig som siameseren, og ikke så melankolsk som perseren – den er hvis man kan sætte den i en bås - en mellemting.

 

Birmaen er meget social, hvorfor den bør have en legekammerat, specielt hvis man er meget hjemmefra om dagen. Enten i form af en anden birma, eller f. eks en huskat, dog er det vigtig at det er katte som passer sammen i temperament. To katte er ikke det dobbelte besvær og der er intet så skønt som at se to birmaer lege sammen.

 

Birmaen er overvejende ikke egnet til et liv i den fri natur. Både pga. den hvide afslørende kropsfarve, dens pelslængde, men også på grund af dens utrolige nysgerrige natur. Den vil hurtigt komme på afveje, og bilerne  dræber.

Birmaen trives heldigvis forrygende hvis den har adgang til en indhegnet have, løbegård, altan, eller alternativt ude i snor.

 

Ved denne beskyttede tilværelse undgår du:

- at katten ender som et trafikoffer

- ender i dyrlægekrævende og smertefulde slagsmål

- mange smitsomme sygdomme (nogle dødelige)

- vrede naboer, der måske griber til selvtægt! (det er ikke sikkert at fordi du kan lide katte at naboen også kan)

- At bekymre dig og stresse, fordi du ved din kat er sikker og ok.

 

til toppen

 

 

© Halgreens 2004-2016   |  Kontakt  |  Webdesign